Πρωταθλήματα - Δικαίωμα Συμμετοχής



ΕΘΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

 Α2’ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ : Δικαίωμα συμμετοχής έχει ένας (1) αθλητής που προέρχεται από την Ευρωπαϊκή ζώνη της F.I.B.A. (κοινοτικός).

Β΄ & Γ' ΕΘΝΙΚH ΑΝΔΡΩΝ : Κάθε Σωματείο δικαιούται να δηλώσει στο φύλλο αγώνα μέχρι δώδεκα (12) Αθλητές, εκ των οποίων ένας (1) μόνον αθλητής να μην είναι Ελληνικής υπηκοότητας ή ομογενής καθώς και αλλοδαπός καλαθοσφαιριστής του οποίου το δελτίο αθλητικής ιδιότητας έχει εκδοθεί από την Ε.Ο.Κ. πριν τη συμπλήρωση του 15ουέτους της ηλικίας του (άρθρο 1 παρ. 3 της Υπουργικής Απόφασης 6439/Β/2002). Από τη ρύθμιση αυτή εξαιρούνται όσοι αθλητές αγωνίζονται σε Εθνικές Ομάδες Τρίτων Χωρών. Κάθε Σωματείο σε περίπτωση που δηλώνει δωδεκάδα στο φύλλο αγώνα, υποχρεωτικά οι δύο (2) θα είναι κάτω των είκοσι ενός (21) ετών, δηλαδή γεννημένοι το 2000 και νεότεροι.

Α1’ ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ : Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τέσσερις (4) αθλήτριες μη Ελληνίδες που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική Ομάδα, εκ των οποίων η μία (1) αθλήτρια να προέρχεται από την Ευρωπαϊκή ζώνη της F.I.B.A(κοινοτική).

Α2΄ ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ : Όταν δηλώνονται δώδεκα (12) αθλήτριες στο φύλλο αγώνα, υποχρεωτικά οι δύο (2) θα είναι κάτω των εικοσιένα (21) ετών, δηλαδή γεννημένες το2000 και νεότερες.

Η σύνδεση της κάθε ομάδας αποτελείτε από 21 άτομα (12 αθλητές, 2 προπονητές και άλλα 7 άτομα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται, φυσιοθεραπευτές, παράγοντες κλπ). Στο μπροστινό μέρος του φύλλου αγώνος  θα αναγράφονται οι 12 αθλητές καθώς και οι προπονητές που έχουν  δελτίο ταυτότητας ΣΕΠΚ  (και για το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορία Ανδρών Ε.Σ.ΚΑ.ΒΔ.Ε.) και τα άλλα 7 μέλη της κάθε ομάδας θα αναγράφονται στο πίσω μέρος του φύλλου αγώνος.
προπονητή.
Από το Blogger.