Επιστολή

 

Κύριε πρόεδρε, κύριοι.

Διαβάσαμε με προσοχή το υπ’ αριθμ. 10/2022 πρακτικό της συνεδριάσεως του Δ.Σ. της Ε.Σ.ΚΑ.ΒΔ.Ε., στο οποίο εμπεριέχεται η ομόφωνη απόφασή σας να αντικαταστήσετε τον τρίτο κριτή (χρονομέτρη του αγώνα) , με παράγοντα της γηπεδούχου ομάδας και θα θέλαμε να σημειώσουμε τα παρακάτω:

α) Γνωρίζετε καλά ότι σύμφωνα με τις κανονιστικές διατάξεις και τον κανονισμό της FIBA, οι διαιτητές και οι κριτές δεν πρέπει να έχουν καμία σχέση με τα διαγωνιζόμενα Σωματεία.

β) Η παρουσία σας τόσα χρόνια στην μπασκετική οικογένεια, σας υποχρεώνει να γνωρίζετε τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν στο τραπέζι της γραμματείας με την παρουσία των παραγόντων που εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να είναι αντικειμενικοί.

γ) Ο χώρος μας όλα αυτά τα χρόνια έναντι πενιχράς αμοιβής είναι αρωγός σε όλα τα πρωταθλήματα της Ένωσης δίνοντας τον καλύτερό  του εαυτό.

Για όλους τους παραπάνω λόγους απαιτούμε τον ανάλογο σεβασμό στο ρόλο και στο έργο μας και σας καλούμε να ξανασκεφθείτε την απόφαση που πήρατε για να μας δώσετε το δικαίωμα να συμμετάσχουμε στους αγώνες των πρωταθλημάτων που αναφέρατε.

Υ.Γ. Σας επισυνάπτουμε συνημμένα και τον νέο κανονισμό διαιτησίας που εγκρίθηκε με την Α.Π. 365923/28-7-2022 απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Σας παραπέμπουμε στο κεφάλαιο Δ΄ παράγραφος 4 που χαρακτηριστικά αναφέρει:

 «Η επιλογή και αξιολόγηση των σημειωτών και χρονομετρών των αγώνων, γίνεται από τους κατά τόπους Συνδέσμους Κριτών. Ο ορισμός των κριτών -μελών της γραμματείας των αγώνων (σημειωτών-χρονομετρών), τα μέλη της οποίας προέρχονται από μη εν ενεργεία σημειωτές και χρονομέτρες της ανώτατης κατηγορίας και αν δεν υπάρχουν μη ενεργοί, από εν ενεργεία κριτές της ανώτατης βαθμίδας».

Επίσης στο ίδιο κεφάλαιο παράγραφος 6 αναφέρεται πως:

«Οι κριτές (σημειωτές και χρονομέτρες) ενός αγώνα θα πρέπει να μην έχουν την ιδιότητα μέλους ή οποιαδήποτε άλλη σχέση και εξάρτηση, με ένα από τα διαγωνιζόμενα σωματεία και με παράγοντές τους και γενικά ισχύουν και γι’ αυτούς τα ασυμβίβαστα και τα κωλύματα που προβλέπονται για τους διαιτητές».

 

Με αθλητικούς χαιρετισμούς

       Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος


Ο Γενικός Γραμματέας

 

Νίκος Μπακογιώργος

Λάζαρος Καλδάνης

Από το Blogger.